Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

DEN LEGALE ARV

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Den legale arv beskriver den arv, der tilfalder dine arvinger efter lovgivningen, hvis ikke du har oprettet et testamente.


Fordelingen af din legale arv afhænger af dine familiære forhold, herunder om du er gift.


Hvis du er gift og barnløs, så tilfalder hele arven din ægtefælle.


Hvis du er gift uden ægtepagt og testamente og du efterlader både børn og ægtefælle, vil 3/4 af jeres samlede nettoformue tilfalde din ægtefælle. Din ægtefælle skal således udrede den resterende 1/4 til dine børn til deling. 

Ægtefæller med børn, der ønsker at sikre hinanden mest muligt, kan med fordel oprette testamente og herved bestemme, at børnene i første omgang alene skal have udbetalt deres tvangsarv svarende til 1/16 af den samlede nettoformue.

Ved oprettelse af både ægtepagt og testamente kan ægtefæller opnå, at tvangsarven til børnene kommer helt ned på 1/32.

Ægtefæller med fælles børn kan hensidde i uskiftet bo,, men selvom det umiddelbart lyder som en nem og god løsning, bør man altid søge rådgivning om konsekvenserne af et uskiftet bo inden man kontakter skifteretten.

Hvis I er gift, og den ene eller begge af jer har børn fra tidligere forhold, skal der indhentes samtykke fra afdødes børn for at længstlevende kan sidde i uskiftet bo.

Det er altid en god idé at oprette et fælles testamente, hvor I selv bestemmer, hvordan arven skal fordeles i stedet for at overlade det til arvelovgivningen, som de færreste har kendskab til i detaljer.

Kontakt Leoni Advokater og lad os hjælpe med at sikre dig og dem, du ønsker der skal arve.​

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

​Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Klientkonto

Jyske Bank 7831-0001181453

Vestjysk Bank 7605-0001392959