Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

arv og dødsbobehandling

Hos Leoni Advokater har vi flere specialiserede advokater, der kan yde kompetent rådgivning til dig og dem du holder af i forhold til arv og dødsbobehandling. Vores afdeling for privatret drager fordel af at være en del af et stort advokatfirma med mange kompetencer i både Viborg, Holstebro og Aalborg. Som kunde hos os, vil du derfor blive henvist til den medarbejder, der bedst kan varetage dit specifikke behov.

​Det praktiske, der skal ordnes efter et dødsfald, kan ofte virke uoverskueligt for de efterladte. Der er mange økonomiske beslutninger, der skal tages, og forhold der skal behandles. 

Det kan derfor være en god investering at kontakte en advokat, der har indsigt i dødsbobehandling.  

Leoni advokater tilbyder specialiseret rådgivning med henblik på at sørge for hele den praktiske afvikling af dødsboet, ligesom vi rådgiver om arvingernes retsstilling og forhold. Derudover rådgiver vi om de mest gavnlige løsninger i forhold til bl.a. arv, fast ejendom og skat. 

Hos Leoni Advokater har vi mange års erfaring som bobestyrere hvorfor vi kan give dig en tryg håndtering af dødsbo og skifte.

HVORNÅR SKAL MAN BRUGE EN ADVOKAT TIL DØDSBOBEHANDLING?

Når et familiemedlem går bort, opstår der hurtigt en masse tvivlsspørgsmål, som det kan være svært at forholde sig til. Ethvert dødsbo skal udleveres via skifteretten, men inden dette kan ske, skal der tages stilling til, hvordan boet skal behandles. Der er flere måder at behandle et dødsbo på end de fleste arvinger regner med og det er vores erfaring, at de færreste arvinger er klar over, hvilke konsekvenser deres valg har i forhold til f.eks. hæftelse for afdødes gæld, afgiftsberegning og skat m.m.

Pårørende, der bestiller bedemand, blomster og mindesammenkomst risikerer f.eks., at de selv kommer til at stå tilbage med regningerne, hvis afdøde ikke havde tilstrækkelige frie midler til dækning heraf. Derfor anbefaler vi altid, at arvinger søger professionel rådgivning ved en af vores advokater med speciale i dødsbobehandling inden de møder i skifteretten.

Leoni Advokater tilbyder 1 times gratis rådgivning om de forskellige måder, dødsboer kan behandles på, herunder hvordan du undgår at du selv kommer til at hæfte for begravelsesudgifterne m.m.

Vi kan også hjælpe dig med at tage stilling til, om boet kan skiftes privat af arvingerne selv eller det er nødvendigt med en bobestyrer.

OBS OBS

Alle, der har et krav mod en afdød person, skal fremover anmelde deres krav digitalt via en skifteportal, der tilgås på www.minskiftesag.dk

Dette gælder alle krav mod alle personer, hvor dødsfaldet er sket den 15. november 2022 eller senere.

Typiske krav er et skyldigt lånebeløb og fakturakrav, men det kan også være et krav om udlevering af ejendele, f.eks. en leaset bil.

Hvis et krav ikke er anmeldt rettidigt på skifteretsportalen inden proklamafristens udløb (8 uger efter indrykning), vil kravet blive afvist.

TAG STILLING TIL DINE ARVEFORHOLD

​Selvom det kan være svært, kan det være en stor hjælp for de pårørende, at du selv har forholdt dig, hvad der skal ske, når du er gået bort, herunder - men ikke kun - om arvens fordeling.

Hvis du vil have indflydelse på, hvad der skal ske med din formue og har du ønsker om fordeling af enkelte genstande med særlig affektionsværdi, skal du oprette et testamente. Mange ønsker at sikre, at arven til deres børn skal tilhøre dem som deres særeje. Dette kræver også oprettelse af et testamente.


Har du ydet et arveforskud eller lån, som der skal tages højde for ved arvens fordeling, kan det med fordel anføres i testamentet.

Oprettelse af et testamente bør altid ske på baggrund af personlig rådgivning.

​Der findes mange billige tilbud på testamenter via internettet, hvor man selv kan klikke sig til et simpelt testamente. Denne umiddelbart billige løsning kan dog ende med at blive en meget dyrere løsning for arvingerne i sidste ende, fordi der ikke er modtaget en kvalificeret rådgivning ved oprettelsen af testamentet. Vi har set adskillige eksempler på sådanne billige "gør-det-selv"-testamenter, som ikke får den ønskede virkning eller hvor der slet ikke er taget stilling til de relevante forhold. I nogle tilfælde er der brug for at testamentet suppleres af andre dokumenter, herunder oprettelse af ægtepagt, arveafkald eller samtykke til uskiftet bo. Der skal også være styr på, hvem der forudbetalt evt. livsforsikringer og pensioner. Leoni Advokater giver personlig rådgivning af alle de relevante forhold, så du får oprettet et testamente, der dækker dine individuelle ønsker og behov.

​Klik her for yderligere information om

​​

Hos Leoni Advokater samarbejder vi med Det Gode Testamente. Dette er et samarbejde mellem 38 velgørende organisationer, der er gået sammen for at gøre det nemmere for dig , der overvejer et testamentere til velgørenhed. Se mere på detgodetestamente.dk

​Vores specialister

h.p. storvang

Advokat & partner

Læs mere

Lene brun​

advokat & partner​

Læs mere

​SIMONE Brøker​

advokat

Læs meRE

PER STEFFENSEN

ADVOKAT

Læs meRE

​KATHRINE EBSEN​

advokat

Læs meRE

Kontakt Leoni Advokater​

 
 
 
 
Foretrækker du en advokat fra Viborg, Aalborg eller Holstebro? * 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

​Fredrikstadvej 1 

9200 Aalborg SV

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 9749 1010

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

​Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Klientkonto

Jyske Bank 7831-0001181453

Vestjysk Bank 7605-0001392959

​Sparekassen Danmark 9070-1632644651