Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Pas på - du hæfter selv, når du bestiller bedemand, stenhugger m.v.​

Når et familiemedlem afgår ved døden, vil én af afdødes nærmeste pårørende typisk være kontaktperson og forestå den praktiske bestilling af bedemand, stenhugger, mindesammenkomst mm. Omkostningerne hertil kan godt løbe op og være forholdsvis store.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du som bestiller også hæfter for betalingen direkte overfor den pågældende kreditor (bedemand m.v.).

Du er berettiget til at få refunderet de udlagte begravelsesomkostninger af afdødes midler, men det kan kun ske i det omfang afdødes midler rækker hertil. Du skal altså som udgangspunkt være parat til at stå for betalingen selv, hvis det viser sig at afdøde ikke har tilstrækkelige penge hertil.

Har du ingen kendskab til afdødes økonomi og vil du ikke risikere at hæfte for betaling af begravelsesomkostningerne, skal du ikke påtage dig at være den, der bestiller bedemand m.v.

Når du vælger bedemand m.v. er det en god idé at undersøge eller forhøre sig om bedemandens betalingsbetingelser.

Nogle firmaer kræver betaling allerede ganske få dage efter cermonien og pålægger herefter rykkergebyrer for manglende betaling og sender regningen videre til inkasso. De samme firmaer reklamerer ofte med meget lave priser, men de har til gengæld ofte meget dyre betalingsbetingelser, så det i sidste ende ikke har været så billigt alligevel. Det kan med andre ord hurtigt blive dyrt at vælge den billige løsning.

Fremgangsmåden er helt lovligt, men der findes heldigvis også andre firmaer, der har en helt anderledes tilgang til betalinger i forbindelse med dødsfald.

Mange bedemænd m.v. udviser stor forståelse for, at man som pårørende kan have brug for længere tid til betaling i erkendelse af, at det kan tage flere uger inden man har fået en skifteretsattest og adgang til boets penge i banken.

Du er altid velkommen til at kontakte Leoni Advokater, hvis du er i tvivl om forhold i relation til arv og dødsbobehandling, herunder bestilling af bedemand m.v.

​​

​Vores specialister står klar til at hjælpe dig

Lene brun

advokat & partner​

​Læs mere​

​​H.P Storvang

advokat & PARTNER

Læs meRE

per steffensen

Advokat

Læs meRE

simone brøker

Advokat

Læs mere

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

​Fredrikstadvej 1 

9200 Aalborg SV

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 9749 1010

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

​Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Klientkonto

Jyske Bank 7831-0001181453

Vestjysk Bank 7605-0001392959

​Sparekassen Danmark 9070-1632644651