Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

Regler for snerydning​

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Nyhedsbrev fra boligadvokaterne
03-09-2018
Læs blandt andet om, hvorfor man som bygherre i nybyggeri bør bruge egen byggerådgiver
Klik her

HVILKE REGLER GÆLDER FOR SNERYDNING?

De fleste kender situationen: Det er blevet vinter. Sneen daler, og der er glat på veje og fortov.

Det er en del af vinterens charme, men for at undgå problemer ​er det vigtigt at kende til reglerne om bl.a. snerydning. Som husejer er der nemlig ingen vej udenom. Du skal ud med sneskovl og salt, når vinteren for alvor sætter ind.

Ifølge reglerne ​skal man som privat husejer så hurtigt som muligt sørge for, at rydde sne på fortovet, i indkørsel, på trapper foran huset og på evt. andre fælles færdselsarealer samt sikre mod glat føre ved at salte, sprede grus eller lign.

Ifølge praksis forventes det, at sneen skal være ryddet mellem kl. 7.00 og 22.00 (dog mellem kl. 8.00 og 22.00 om søndagen). Såfremt sneen er faldet i arbejdstiden, er husejeren dog ikke forpligtet til at tage hjem og rydde sne. Det er herefter blot et krav, at få det gjort straks man er hjemme igen.

Snerydningen er vigtigt, idet manglende opfyldelse heraf kan straffes med bøde, og en eventuel regning fra kommunen for at rydde sneen kan sendes til husejeren. Ligeledes kan husejeren blive mødt med et erstatningskrav i tilfælde hvor, en person er kommet til skade pga. et glat fortov.

Ønsker du at vide mere om Leoni Advokater?

Leoni Advokater er et fuldt integreret advokatfirma med pt. 41 medarbejdere, heraf 18 jurister i Viborg og Holstebro. For at give den optimale rådgivning, har vi fordelt os i specialgrupper med stor samlet viden og erfaring inden for de enkelte retsområder. Dette betyder, at hver medarbejder har det fornødne faglige overskud til at tænke innovativt og give dig professionel sparring.

Vi rådgiver inden for alle grene af erhvervslivet, offentlige myndigheder og privatlivets forhold.

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Leoni Advokater støtter​