Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

​Prissætning til black friday

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Nyhedsbrev fra boligadvokaterne
03-09-2018
Læs blandt andet om, hvorfor man som bygherre i nybyggeri bør bruge egen byggerådgiver
Klik her

Konkrete sager på vildledende prisangivelse på sidste års Black Friday

Ved prissætning til Black Friday må man ikke angive en besparelse, som forbrugeren reelt ikke får. Derfor skal grundprisen, som rabatten fratrækkes på Black Friday have varet i en længere periode.  På den måde skal der altså være tale om en reel besparelse til Black Friday.

Dette overholdte tre selskaber ikke, da de sidste år til Black Friday tilbød rabatter på 20-50 % på varerne.

Jysk tilbød sidste år, at man kunne få 50 % på en hovedpude, så prisen skulle være 600 kr. med besparelsen. Det viste sig, at puden i ¾ af månederne op til Black Friday ligeledes havde kostet 600 kr. På baggrund af dette forelå der ikke nogen reelt besparelse på Black Friday, hvilket er i strid med prismarkedsføringsreglerne.

Bauhaus blev også undersøgt af forbrugerombudsmanden, da de tilbød en rabat på 20 % for nogle døre. Prisen inklusiv besparelsen var 1079 kr. Det viste sig, at nogle få dage inden Black Friday havde døren kostet 899 kr., og nogle uger før kun 749 kr. Dette fandt forbrugerombudsmanden vildledende.

Skousen havde på Black Friday 20 % på vaskemaskiner. Dog havde Skousen 5 dage inden Black Friday sat prisen op. Forbrugerombudsmanden vurderede dette som vildledende prismarkedsføring, da kunden reelt ikke fik en besparelse. 

​Dette er blot et par eksempler på vildledende prisangivelse i forbindelse med Black Friday. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på reglerne inden man foretager prissætning i forbindelse med Black Friday. 


Ønsker du at vide mere om, hvordan du korrekt prisangiver i forhold til korvarige kampagner, er du meget velkommen til at kontakte Leoni Advokater. 

Læs mere og find flere eksempler her. 

VED SPØRGSMÅL ER DU MEGET VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE​​​​

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Leoni Advokater støtter​