Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

Pakkerejser

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Er det en fordel at bestille en pakkerejse?

Er du en af dem, som i øjeblikket er ved at planlægge dette års sommerferie sydpå, er det en god ide at overveje, om du skal bestille din rejse som en pakkerejse, eller om du i stedet for skal bestille fly, hotel mm. hver for sig.

Hvad er en pakkerejse?

Der er tale om en pakkerejse, hvis den varer mindst 24 timer eller omfatter en overnatning, og desuden består af mindst to af følgende elementer;

  • Transport
  • Indkvartering
  • ·​Anden turistmæssig ydelse, der ikke er direkte knyttet til transport eller indkvartering, men som udgør en væsentlig del af pakkerejsen, for at der er tale om en pakkerejse, som er beskyttet under lov om pakkerejser.

Afbestilling af en rejse

Fordelen ved at købe en pakkerejse frem for at købe hotel og transport hver for sig er eksempelvis, at afbestilling er reguleret i loven. Det er bestemt, at kunden kan afbestille en bestilt pakkerejse. Afbestiller man en pakkerejse, kan sælgeren kræve et passende vederlag, der er fastsat under hensyn til tidspunktet for afbestillingen og pakkerejsens karakter. Det er derfor vigtigt, at læse vilkårene hos de enkelte rejseselskaber, for at finde svaret på, hvor meget af købesummen man får retur. Skulle der opstå krig, livfarlige sygdomme eller naturkatastrofer i det land, som kunden har købt en pakkerejse til, vil kunden kunne få samtlige beløb, der er betalt i henhold til aftalen tilbagebetalt. Det er dog en betingelse, at man ikke kunne forvente, at dette ville opstå i landet.

Vilkårene for afbestilling og muligheden for at tegne forsikring, skal være aftalt inden aftalens indgåelse.

Forhøjelse af prisen

Efter aftalen om pakkerejsen er indgået, vil det kun være lovligt for sælgeren at forhøje prisen, hvis der er tale om forhøjede transportomkostninger, skatter, afgifter, gebyrer eller ændringer i valutakurser. Det skal dog klart fremgå af aftalen, at der kan ske forhøjelser eller fald i prisen efter en bestemt beregningsmetode. Skulle sælger have skrevet, at der tages almindelige forbehold, vil disse ikke være gældende. 

Opfylder sælger ikke forholdene?

Kan sælger ikke opfylde væsentlige forhold i aftalen, kan man ophæve aftalen og få samtlige penge retur eller deltage i en anden rejse efter eget valg. Dette kan kun lade sig gøre, hvis ændringerne ikke giver sælger uforholdsmæssige store omkostninger. Vælger man en pakkerejse af højere værdi, skal man betale prisdifferencen, medmindre sælger kan pålægges at betale differencen som erstatning. 

Lever rejsen ikke op til det aftalte?

Viser det sig, at man under rejsen ikke får det, som man har bestilt, skal sælger afhjælpe manglen på dette. Er det ikke muligt for sælger at afhjælpe manglen, kan man kræve afslag i købesummen.
​​De ovenstående forhold er kun gældende, hvis der er købt en pakkerejse, og derfor ikke, hvis man har købt fly og hotel separat.

Det kan derfor anbefales at købe sommerferien som en pakkerejse, da beskyttelsen af forbrugeren er højere end ved at købe rejsen med hotel og transport hver for sig.​

Ønsker du at vide mere om Leoni Advokater?

Leoni Advokater er et fuldt integreret advokatfirma med pt. 41 medarbejdere, heraf 18 jurister i Viborg og Holstebro. For at give den optimale rådgivning, har vi fordelt os i specialgrupper med stor samlet viden og erfaring inden for de enkelte retsområder.

Dette betyder, at hver medarbejder har det fornødne faglige overskud til at tænke innovativt og give dig professionel sparring.

Vi rådgiver inden for alle grene af erhvervslivet, offentlige myndigheder og privatlivets forhold. 

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Leoni Advokater støtter​