Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

Pakkerejser

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Nyhedsbrev fra BOLIGadvokaterne, januar 2020
15-01-2020
Årets første nyhedsbrev hvor I bl.a. kan læse om: forkert oplysning om boligareal, boligskattereformen, pas på faldgrupper i entreprisekontrakter og sælgers ansvarsfraskrivelse
Klik her
Skader i forbindelse med nytår
31-12-2019
Hvordan er du egentligt stillet, hvis der i aften sker skader på din ejendom som følge af nytårsløjer eller vildfarent fyrværkeri?
Klik her
Chargeback - Snyd ved online handel
23-12-2019
hvad gør du, hvis du køber en vare på nettet, og sælger trækker pengene fra din konto uden nogensinde at levere varen? Kan man få sine penge tilbage af banken?
Klik her
Gæstebudskaber
18-12-2019
Det er juletid, og det betyder at familie og venner samles 🎄Men hvordan står du, hvis en gæst kommer til at ødelægge en ting i dit hjem ved et uheld?
Klik her
Går du med en invester i maven? Ny investerfradragslov
31-01-2019
Hvis du går med en løve i maven, som overvejer at placere penge i små og mellemstore virksomheder, er det fra i morgen blevet mere attraktivt med investorfradragsloven.
Klik her
Pas på når du lejer din bolig ud gennem Airbnb
11-09-2018
Hvad skal du være opmærksom på når du lejer din bolig ud via Airbnb og hvordan er du stillet ved skabe på din bolig?
Klik her
Nyhedsbrev fra boligadvokaterne
03-09-2018
Læs blandt andet om, hvorfor man som bygherre i nybyggeri bør bruge egen byggerådgiver
Klik her
Nyt skilsmissesystem hvor barnet er i fokus
30-03-2018
Den 27. marts 2018 er der indgået en aftale om ét samlet familieretligt system, aftalen fremsættes som et lovforslag i efteråret 2018. Aftalens formål er at danne et system, hvor barnet er i centrum og dets behov mødes undervejs. Systemet skal være gennemskueligt og forudsigeligt for familien.
Klik her
Ny ferielov gør det muligt at bruge optjent ferie samme år
01-02-2018
Folketinget har netop vedtaget en ny ferielov. Fra den 1. september 2020 optjener man ferie hver måned, som allerede kan bruges den efterfølgende måned.
Klik her
Digital kommunikation i boliglejeforhold
31-01-2018
Folketinget har vedtaget en ny lov i december for at fremme digital kommunikation i lejeboligforhold. Reglerne trådte i kraft 1. januar 2018 og vil få virkning fra denne dato for lejekontrakter, der er indgået herefter.
Klik her
Nyhedsbrev fra BOLIGadvokaterne, januar 2018
24-01-2018
Læs om den nye lov om ægtefællers økonomiske forhold, DinGeo.dk, manglende beboelse af andelsboliger kan føre til tvangssalg og energimærkninger
Klik her
​Ny lov om ægtefællers økonomiske forhold trådte i kraft den 1. januar 2018
05-01-2018
Med den nye ægtefællelov har ægtefæller fået flere muligheder for at aftale en anden deling af deres formuer end lovgivningens udgangspunkt om ligedeling. En sådan aftale skal som hidtil oprettes ved skriftlig ægtepagt, der skal tinglyses.
Klik her
Ønsker I at forebygge familiekonflikter ved dødsfald?
17-10-2017
Flere dokumentarprogrammer i fjernsynet har gennem de seneste år vist hvordan fordeling af arv, pensioner og gruppelivsordninger kan medføre voldsomme konflikter i ellers velfungerende familier.
Klik her
Er du opmærksom på dine fradragsmuligheder?
07-03-2017
​Er du opmærksom på, hvilke fradrag du har ret til?​ For at gøre fradragsmulighederne mere overskuelige, har vi udarbejdet en liste over de mest almindelige fradrag.
Klik her
Fremtidsfuldmagter
08-12-2016
​Folketinget vedtog i juni 2016 en ny lov om en særlig type fuldmagt, der - i modsætning til de hyppigt anvendte generalfuldmagter - ikke træder i kraft så snart de er underskrevet, men først på et senere tidspunkt
Klik her
Håndbog til husbyggere
02-05-2016
Advokat Lars Kaasgaard er medforfatter på en ny håndbog til husbyggere, find den og andre relevante links i nyheden.
Klik her
Kamp for at beskytte boligkøberne
16-02-2016
I snart 16 år har Danske ​BOLIGadvokater​arbejdet for at sikre boligkøberne uafhængig rådgivning og en fair bolighandel.
Klik her
Er dit lejeforhold indrettet efter den nyeste lejelov?
22-07-2015
Den 1. juli 2015 trådte den nye reviderede lejelov i kraft, men mange udlejere har stadig ikke fået deres lejekontrakter indrettet efter de nye regler
Klik her

Er det en fordel at bestille en pakkerejse?

Er du en af dem, som i øjeblikket er ved at planlægge dette års sommerferie sydpå, er det en god ide at overveje, om du skal bestille din rejse som en pakkerejse, eller om du i stedet for skal bestille fly, hotel mm. hver for sig.

Hvad er en pakkerejse?

Der er tale om en pakkerejse, hvis den varer mindst 24 timer eller omfatter en overnatning, og desuden består af mindst to af følgende elementer;

  • Transport
  • Indkvartering
  • ·​Anden turistmæssig ydelse, der ikke er direkte knyttet til transport eller indkvartering, men som udgør en væsentlig del af pakkerejsen, for at der er tale om en pakkerejse, som er beskyttet under lov om pakkerejser.

Afbestilling af en rejse

Fordelen ved at købe en pakkerejse frem for at købe hotel og transport hver for sig er eksempelvis, at afbestilling er reguleret i loven. Det er bestemt, at kunden kan afbestille en bestilt pakkerejse. Afbestiller man en pakkerejse, kan sælgeren kræve et passende vederlag, der er fastsat under hensyn til tidspunktet for afbestillingen og pakkerejsens karakter. Det er derfor vigtigt, at læse vilkårene hos de enkelte rejseselskaber, for at finde svaret på, hvor meget af købesummen man får retur. Skulle der opstå krig, livfarlige sygdomme eller naturkatastrofer i det land, som kunden har købt en pakkerejse til, vil kunden kunne få samtlige beløb, der er betalt i henhold til aftalen tilbagebetalt. Det er dog en betingelse, at man ikke kunne forvente, at dette ville opstå i landet.

Vilkårene for afbestilling og muligheden for at tegne forsikring, skal være aftalt inden aftalens indgåelse.

Forhøjelse af prisen

Efter aftalen om pakkerejsen er indgået, vil det kun være lovligt for sælgeren at forhøje prisen, hvis der er tale om forhøjede transportomkostninger, skatter, afgifter, gebyrer eller ændringer i valutakurser. Det skal dog klart fremgå af aftalen, at der kan ske forhøjelser eller fald i prisen efter en bestemt beregningsmetode. Skulle sælger have skrevet, at der tages almindelige forbehold, vil disse ikke være gældende. 

Opfylder sælger ikke forholdene?

Kan sælger ikke opfylde væsentlige forhold i aftalen, kan man ophæve aftalen og få samtlige penge retur eller deltage i en anden rejse efter eget valg. Dette kan kun lade sig gøre, hvis ændringerne ikke giver sælger uforholdsmæssige store omkostninger. Vælger man en pakkerejse af højere værdi, skal man betale prisdifferencen, medmindre sælger kan pålægges at betale differencen som erstatning. 

Lever rejsen ikke op til det aftalte?

Viser det sig, at man under rejsen ikke får det, som man har bestilt, skal sælger afhjælpe manglen på dette. Er det ikke muligt for sælger at afhjælpe manglen, kan man kræve afslag i købesummen.
​​De ovenstående forhold er kun gældende, hvis der er købt en pakkerejse, og derfor ikke, hvis man har købt fly og hotel separat.

Det kan derfor anbefales at købe sommerferien som en pakkerejse, da beskyttelsen af forbrugeren er højere end ved at købe rejsen med hotel og transport hver for sig.​

Ønsker du at vide mere om Leoni Advokater?

Leoni Advokater er et fuldt integreret advokatfirma med pt. 41 medarbejdere, heraf 18 jurister i Viborg og Holstebro. For at give den optimale rådgivning, har vi fordelt os i specialgrupper med stor samlet viden og erfaring inden for de enkelte retsområder.

Dette betyder, at hver medarbejder har det fornødne faglige overskud til at tænke innovativt og give dig professionel sparring.

Vi rådgiver inden for alle grene af erhvervslivet, offentlige myndigheder og privatlivets forhold. 

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15