Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

​Nye roaming regler i eu

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Nyhedsbrev fra boligadvokaterne
03-09-2018
Læs blandt andet om, hvorfor man som bygherre i nybyggeri bør bruge egen byggerådgiver
Klik her

Det bliver nu billigere at bruge data på ferien

Hvis du er en af dem, som skal på ferie inden for EU i løbet af sommeren, er der godt nyt i forhold til din mulighed for at bruge data i løbet af ferien.

​I en pressemeddelelse fra Europa kommissionen den 1. februar 2017 blev det offentliggjort, at Roaming-afgiften til forbrugerne skulle fjernes. Fra den 15. juni 2017 må teleselskaberne ikke længere kræve et ekstra beløb, når du anvender roaming på din telefon i et af de 28 medlemslande af EU. 

De nye priser for tale og sms

Den 1. februar 2017 blev Europa-Parlamentet og Ministerrådet enige om at fjerne merafgiften på roaming indenfor EU's grænser, og nedsætte priserne på opkald til 0,032 euro og på sms til 0,01 euro. Det bliver derfor fremover meget billigere at bruge din danske telefon i andre EU-lande. 

Begrænsninger i forhold til fri roaming i EU

Det er dog ikke ubegrænset roaming, som teleselskaberne er forpligtet til at stille til rådighed for danske brugere af roaming inden for EU. Grundet supplerende regler om ”fair use” kan teleselskaberne begrænse, hvor meget data deres kunder kan bruge i et andet EU-land.

Antallet af GB som er inkluderet i dit abonnement, og du dermed kan bruge i EU, skal udregnes efter, hvor meget den enkelte person betaler for telefonabonnementet. Hvis man tager et eksempel med en person, der har et abonnement til 140 kroner i Danmark, og fratrækker moms, vil dette svare til et beløb på 111,2 kroner for abonnementet. For hvert GB der bruges, betaler teleselskaberne 57 kr. til det teleskab i EU, som personen henter dataen fra. For at teleselskaberne ikke skal ende med et tab kan de begrænse dataforbruget til, hvad de selv betaler i forhold til, hvor meget de enkelte personer betaler for deres abonnement. En person med et abonnement på 140 kr. kan bruge 112,2(abonnementet)/57 (det teleselskaberne skal betale) X 2= 3,9 GB. Denne person kan derfor bruge 3,9 GB i sit abonnement uden at skulle betale ekstra, hvis han/hun rejser inden for EU. Dette gør sig også gældende selvom det danske abonnement eksempelvis indeholder 30 GB. Find flere eksempler her.

​​Regler om “fair use”

Reglerne om ”fair use” begrænser også brugen af roaming på anden vis, da du kun kan bruge din roaming fra Danmark i et andet EU-land til samme pris, hvis du kun rejser periodisk rundt i landet. Teleselskabet kan derfor bede om dokumentation, hvis der er tale om en ikke periodisk rejse. Hvis teleselskabet kan bevise, at du har brugt mere end 2 måneder ud af 4 måneder i et andet EU-land, vil teleselskaberne sende en forespørgsel, hvor du skal kunne redegøre for din situation. Kan du ikke det, kan du risikere at komme til at betale for brugen af roaming i et andet EU-land alligevel.

Da de fleste selskaber har begrænset brugen af EU-roaming til en vis mængde, er det en god ide at undersøge, hvor meget data du egentlig har inkluderet i dit abonnoment. Overstiges denne inkluderede mængde af data, er det dig selv, som skal betale for overforbruget. 

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Leoni Advokater støtter​