Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

​Kone-finten skal forhindres i konkursretten

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Nyhedsbrev fra boligadvokaterne
03-09-2018
Læs blandt andet om, hvorfor man som bygherre i nybyggeri bør bruge egen byggerådgiver
Klik her

Den 1. januar 2018 træder en ændring af konkurslovens regler om omstødelse af gaver i kraft. Reglen skal hindre, at penge overføres til konen, når en person er tæt på en konkurs. 

Formålet med omstødelsesreglerne er at forhindre kreditorunddragelse. Skyldneren må således ikke gemme sine aktiver eller give dem væk. Gaver før konkursen skal tilbageleveres og deles ligeligt mellem alle skyldnerens kreditorer.

Der er derfor ved en konkurs mulighed for at omstøde alle gaver, der er fuldbyrdet senere end 6 måneder før konkursbegæringens indlevering. Er der tale om en gave til skyldnerens nærtstående (fx skyldnerens kone), kan denne gave omstødes, hvis den er fuldbyrdet senere end 2 år før fristdagen. 

Dette gælder dog ikke, hvis den nærtstående kan godtgøre, at skyldneren ikke var eller blev insolvent.

Skyldneren har dog mulighed for at give mindre lejlighedsgaver. Dette kan eksempelvis være en gave til en fødselsdag eller et bryllup. Det er reglen om gaver til nærtstående, der nu bliver strammet. De nye regler opstiller et dobbelt solvenskrav. 

Før skulle man kun bevise, at skyldneren ikke var eller blev insolvent ved dispositionen. Nu skal man også kunne godtgøre, at skyldneren havde tilstrækkelige midler til at kunne dække sine løbende forpligtelser.​

Derudover bliver det nemmere at omstøde løbende betalinger mellem skyldneren og en nærtstående. Betingelserne for omstødelse i disse tilfælde er, at betalingerne ikke kan anses som rimelige bidrag til familiens forsørgelse set i forhold til familiens tarv.​ Desuden er der ikke længere nogen tidsfrist for omstødelsen. Gaver, der blev fuldbyrdet tidligere end 2 år fra konkursbegæringens indgivelse, kan nu omstødes.

VED SPØRGSMÅL ER DU MEGET VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Leoni Advokater støtter​