Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

Køb af kopivarer i udlandet

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Nyhedsbrev fra boligadvokaterne
03-09-2018
Læs blandt andet om, hvorfor man som bygherre i nybyggeri bør bruge egen byggerådgiver
Klik her

Køb af kopivarer - når du er på ferie i udlandet

Du har sikkert været på ferie i udlandet, og faldet over en taske, nogle sko eller noget tøj, som var en kopi af den originale vare. Det er fristende at købe disse kopivarer med hjem til en meget billigere pris end originalen, men inden du gør det, er det vigtigt at du sætter dig ind i reglerne for køb af kopivarer.

På rejsen

I EU er der ikke nogen fælles regler for brugen af kopivarer. Der er lande i EU, hvor det ikke er lovligt at medbringe eller købe kopivarer, og hvor man risikere en bødestraf for dette, hvis man medbringer sin falske Louis Vuitton taske. Disse lande er fx Frankrig, Italien og Portugal. Derfor er det altid vigtigt at undersøge reglerne i de enkelte lande inden du tager afsted. Bødestraffene kan være meget store, og oftest i nærheden af 1000 euro eller mere afhængigt af varen. 

I Danmark:

I Danmark er det lovligt at købe og eje kopivarer til privat forbrug, så længe man ikke køber så store mængder ind, at det kan tolkes som indkøb til videresalg, for det er naturligvis ulovligt.

Det er lovligt at købe kopivarer på nettet fra et andet EU-land, og man må også gerne indføre disse i Danmark, hvis man har købt dem på en rejse i et andet EU land.

Igen skal man være opmærksom på, at man ikke kan købe større mængder, da man kun må købe til sit eget forbrug. Der er en risiko for, at man kan blive sagsøgt af det firma, hvis rettighed man krænker, hvis de mistænker en for videresalg af kopivarer. I sager taget for domstolene, fandtes det ulovligt, at købe 12 jakker, da det måtte anses som videresalg, men også 2 Rolex ure blev anset som købt til videresalg.​

Rejsen udenfor EU

Skat kan tilbageholde genstande, man har med hjem fra et land uden for EU, hvis de har på fornemmelsen, at der er tale om kopier, også selvom det kun er til privat forbrug. Dette er således en forskel på at indføre varer fra andre EU-lande.Efter Skat har konfiskeret dem, bliver det sendt til dem, der har rettigheden til brandet, der skal teste om, det er et falsk produkt eller ej. Dermed får man ikke udleveret sin genstand igen. Der er dog en undtagelse til dette.

Når man rejser med fly eller båd gælder, der er en undtagelse, hvis værdien af varer ikke overstiger 430 euro, altså 3.250 kr. I dette tilfælde kan man frit tage genstandene med hjem, så længe det bliver opbevaret i den rejsenes personlige bagage, og varerne ikke skal bruges til videresalg. Det er købsprisen, der ligges til grund.

Ved en dom afsagt af Højesteret, hvor en kopivare blev købt til privat forbrug, sendt fra et land uden for EU, blev det bestemt, at genstanden godt kunne destrueres, hvis Skat har suspenderet frigivelsen. Her har køberen ikke gjort noget ulovligt, men da den krænker den oprindelige ejers rettigheder, kan den alligevel destrueres. Sker der destruktion, vil man ikke kunne kræve erstatning.​

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Leoni Advokater støtter​