Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

E-mail: post@leoniadvokater.dk     Ring til os: 8662 0600

Husk vinterdækkene til bilen

Husk Vinterdækkene

Nu begynder det så småt at blive koldere i vejret og vinteren nærmer sig. Det er derfor også på tide for alle bilejere at overveje om sommerdækkene på bilen snart bør skiftes til vinterdæk, så man kører mere sikkert på de danske veje. Men er det rent faktisk lovpligtigt at skifte til vinterdæk?

I Danmark

I Danmark er det ikke lovpligtig at køre med vinterdæk, så du bestemmer derfor selv, om du vil skifte til vinterdæk. Vælger du at skifte til vinterdæk, skal dækkene have en mønsterdybde på mindst 1,6 mm, for at de kan karakteriseres som vinterdæk. Opfylder du disse krav vil det heller ikke have indflydelse på din erstatning, hvis uheldet er ude. De fleste forsikringselskaber vil kun se på om dækkene er lovlige, og ikke om du har vinter eller sommerdæk på. Du kan genkende vinterdæk ved, at de er markeret med M+S, (Mud+Snow) samt et snebjerg og et snefnugssymbol. 

I udlandet er reglerne anderledes

Skal man på ferie i andre lande skal man dog være klar over, at der ofte er andre regler for vinterdæk. I Sverige skal man have vinterdæk på i perioden 1/12 - 31/3, når vejret tilsiger det. Dette vil oftest være hele perioden, da det som regel er koldere i Sverige end i Danmark. I Norge skal man sikre sig, at bilen kan køre i vintervejr, hvilket betyder, at man også skal have vinterdæk på når vejret tilsiger dette.

Går turen sydpå, skal man i Tyskland være opmærksom på, at det er lovpligtigt at have vinterdæk på, hvis det er vintervejr. I Schweiz er det ikke påbudt 

at køre med vinterdæk, men ved kørsel i sne uden vinterdæk, kan man blive pålagt en bøde. 

Hvis du skal på skiferie i Østrig, skal du have lovpligtige vinterdæk på i perioden 11/1 - 15/4. Både i Frankrig og Italien kan vinterdæk være påbudt i forskellige områder.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at reglerne for vinterdæk er meget forskellige i de enkelte lande. Man skal derfor undersøge reglerne i det pågældende land nærmere inden man krydser den danske grænse.​

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg​

Nørregade 27, 1. 

7500 Holstebro

   Telefon: 8662 0600​

   Fax: 8662 0649

​   Mail: post@leoniadvokater.dk

​Åbningstider

Mandag-torsdag​

8-16​

Fredag

8-15