Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

Erstatning ved flyforsinkelser​

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

Nyhedsbrev fra boligadvokaterne
03-09-2018
Læs blandt andet om, hvorfor man som bygherre i nybyggeri bør bruge egen byggerådgiver
Klik her

Kan jeg få erstatning, hvis mit fly bliver forsinket?

Du er kommet hjem fra en dejlig ferie, men turen til din rejsedestination blev lidt længere end forventet. Hvad er dine rettigheder, hvis  du oplever denne slags forsinkelser, eller hvis dit fly bliver aflyst? - og hvad er dine muligheder for at få kompensation?

De følgende regler gælder såfremt du rejser fra en lufthavn i EU eller ankommer til et EU-land med et EU-luftfartsselskab.

Aflysninger

Bliver dit fly aflyst, har du ret til at få tilbagebetalt købesummen, blive ombooket til den næste ledige afgang eller ombooke rejsen til et senere tidspunkt. I ventetiden frem til den næste flyafgang, skal selskabet sørge for mad og drikke. 

Derudover har du mulighed for at søge kompensation. Kompensationen kan være alt fra 250 euro til 600 euro afhængig af længden af din rejse. For at sikre din kompensation, skal du altid møde op i check-in, for at bekræfte at du ville have været med på rejsen.

Forsinkelser

Du har ret til kompensation, hvis flyforsinkelsen er mere end 3 timer til den endelige destination. Kompensationsstørrelsen afhænger af hvor lang flyvetid der er tale om. Kompensationen er mellem 250 euro og 600 euro. Kompensationen skal gives i rede penge, medmindre du på skrift godkender, at du vil have den udbetalt i kuponer eller andet.

Du vil udover kompensation kunne få erstatning, hvis du har haft nogle udgifter grundet forsinkelsen. Dette kan eksempelvis være køb af nye billetter, hotelophold mm. Det er vigtigt, at du beholder alle kvitteringerne på ekstraudgifterne. Beløbet vil dog højest kunne udgøre 39.050 kr.
​Erstatningen vil kun blive givet, hvis omkostninger har været nødvendige.

Der vil ikke være mulighed for kompensation, hvis aflysningen er sket mere end 14 dage før afgang. Ligeledes kan der ikke gives kompensation, hvis du frivilligt har afgivet din plads i flyet ved boardingafvisning, og i stedet aftaler en anden kompensation. Hertil gives der ikke kompensation, hvis flyet bliver aflyst grundet uforudsigelige omstændigheder, som krig, vejrforhold eller strejker. 

Eksempel på Aktuel sag

Højesteret afsagde en dom den 2. juni 2017. Her skulle de tage stilling til kompensation for flyrejsende, der var forsinket 3 timer og 43 minutter på en rute fra Kastrup til Washington. Forsinkelsen skyldes uvejr i den amerikanske golf. Selvom forsinkelsen var mere end 3 timer, som normalt er grænsen for erstatning, mente højesteret, at der i dette tilfælde var tale om et usædvanligt uvejr. SAS havde taget de nødvendige forholdsregler. Hvis de skulle have gjort mere, ville det blive for bekosteligt, så derfor fik de flyrejsende ikke kompensation i dette tilfælde.

Området for usædvanlige omstændigheder indebærer altså også uvejr. Medmindre flyselskaberne ikke kan godtgøre, at de har foretaget alle rimelige forholdsregler for at undgå forsinkelsen.

Læs mere om dine rettigheder her: 

http://www.forbrugereuropa.dk/koeb-og-rettigheder/rejser-og-ferier/flyrejser/forsinket-flyafgang/

http://www.forbrugereuropa.dk/koeb-og-rettigheder/rejser-og-ferier/flyrejser/aflyst-flyafgang/

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Leoni Advokater støtter​