Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Fremtidsfuldmagter

​Folketinget vedtog i juni 2016 en ny lov om en særlig type fuldmagt, der - i modsætning til de hyppigt anvendte generalfuldmagter - ikke træder i kraft så snart de er underskrevet, men først på et senere tidspunkt.

Loven er trådt i kraft den 1. september 2017, og indeholder bl.a. særlige regler om oprettelsen af en fremtidsfuldmagt samt digital registrering og ikraftsættelse af fuldmagten.

Formålet med loven er bl.a. at give privatpersoner mulighed for at udpege en eller flere personer, der skal kunne varetage ens interesser, hvis man på et tidspunkt selv skulle blive helbredsmæssigt ude af stand til det. Fuldmagten kan vedrøre både økonomiske og personlige forhold og udformes helt individuelt efter ønske og behov. En fremtidsfuldmagt skal oprettes og underskrives digitalt via tinglysningsrettens hjemmeside, og herefter skal den vedstås overfor en notar ved byretten.

Før fremtidsfuldmagten kan bruges, skal den først sættes i kraft, og det foregår ved henvendelse til Statsforvaltningen. Hvis de helbredsmæssige betingelserne er dokumenteret, sørger Statsforvaltningen for, at fremtidsfuldmagten bliver aktiveret. Det betyder, at den bliver offentlig tilgængelig digitalt, og at indholdet kan læses i Personbogen via tinglysningsrettens hjemmeside. Fremtidsfuldmagten er herefter klar til brug.

Der kan kun oprettes én fremtidsfuldmagt i fuldmagtsregisteret, og fuldmagten kan tilbagekaldes så længe, man er i stand til at forstå betydningen heraf. Det er fortsat muligt at oprette en generalfuldmagt som hidtil med vitterlighedsvidner.

​Det er vigtigt, at man tænker sig godt om inden man opretter en fuldmagt. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis der opstår tvivl om indholdet. 
​Leoni Advokater anbefaler derfor, at man søger professionel juridisk rådgivning, så man ikke risikerer at ens fuldmagt ender med slet ikke at kunne bruges til noget. Kontakt en af vores specialiserede familie-arveretsadvokater for yderligere information og rådgivning om oprettelse af fuldmagter.

I Holstebro er du meget velkommen til at kontakte:

I Viborg er du meget velkommen til at kontakte:

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

​Fredrikstadvej 1 

9200 Aalborg SV

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 9749 1010

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

​Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Klientkonto

Jyske Bank 7831-0001181453

Vestjysk Bank 7605-0001392959

​Sparekassen Danmark 9070-1632644651