Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mail-lille E-mail: post@leoniadvokater.dk    tlf-lille Ring til os: 8662 0600maprFind os: Se vores adresser

Bemærk:  Oplever du udfordringer med siden i Internet Explorer, kan du bruge en anden browser som f.eks. Microsoft Edge eller Google Chrome.

​Din ægtefælle arver stadig selvom du har indgivet anmodning om separation eller skilsmisse

Arveretten mellem ægtefæller ophører først, når ægteskabssagen er helt afsluttet, dvs. når der enten er udstedt en bevilling om separation/skilsmisse fra Familieretshuset eller der er afsagt en dom om samme i Familieretten.​

Hvis ægtefællerne ikke er enige om vilkårene for ægteskabets ophør, kan der gå lang tid – op mod 1 år eller mere – før ægteskabssagen er afsluttet. Hvis en af ægtefællerne dør mens ægteskabssagen kører, vil parterne formelt stadig være gift og dermed både arveberettiget til hus, bil og indbo m.v. og nærmeste pårørende til modtagelse af afdødes pensioner og forsikringer.

Hvis du ønsker, at mindst muligt skal tilfalde din kommende eksmand eller ekskone i perioden fra anmodning om separation/skilsmisse og indtil ægteskabssagen er afsluttet, kan dette ske ved oprettelse af testamente og ændring af begunstigelseserklæringen for dine pensioner og forsikringer.

Kontakt en af Leoni Advokaters familie- og arveretsadvokater på 86 62 06 00, hvis du vil vide mere

eller find dem her.

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg

Nørregade 27,1.

7500 Holstebro​​

  Telefon: 8662 0600

  Fax: 8662 0649

  Mail: post@leoniadvokater.dk

Åbningstider

​Mandag-torsdag: 8-16

Fredag: 8-15

Klientkonto

Jyske Bank 7831-0001181453