Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

E-mail: post@leoniadvokater.dk     Ring til os: 8662 0600

Persondataret

​Leoni Advokater tilbyder rådgivning inden for persondataretten. Vi har særligt fokus på den nye persondataforordning, der finder anvendelse fra den 25. maj 2018, samt hvilken betydning forordningen har for små og mellemstore virksomheder og foreninger.

Alle virksomheder og foreninger behandler personoplysninger, både om ansatte, kunder og medlemmer. Det betyder konkret for din organisation, at der eksisterer en række formelle ting, der skal være på plads. Eksempelvis er man forpligtet til at have en skriftlig databehandleraftale med sine databehandlere. Det er vigtigt, at man har styr på, hvilke oplysninger man har, og hvad man må med dem.

Man skal desuden sørge for at have et behandlingsgrundlag for alle sine behandlinger. Man skal fx indhente et samtykke, hvis man vil offentliggøre et billede af en ansat på virksomhedens hjemmeside. Dette skal være skriftligt, så det er muligt at dokumentere.

Desuden har den registrerede en række rettigheder, man skal varetage. Den registrerede har ret til at oplysningerne om vedkommende bliver slettet på et tidspunkt, og man skal senest ved indsamlingen af personoplysninger give den registrerede en række informationer, der skal beskrive behandlingen fra start til slut.

Har en virksomhed ikke styr på persondatalovgivningen, kan den ifalde en bøde på op til 4 % af sidste års omsætning. I persondataretten er det derfor afgørende at forebygge problemerne, inden de opstår. Man skal vise, at man har taget stilling til sikkerheden og den registreredes rettigheder.

Vores rådgivning omfatter bl.a.:

  • ​Et helhedsorienteret compliancetjek af din virksomhed
  • Afgørelse af din virksomheds rolle i samarbejdsforhold (dataansvarlig/databehandler)
  • Udarbejdelse af lovpligtig databehandleraftale
  • Udarbejdelse af forskellige politikker, herunder en privatlivspolitik rettet mod kunder
  • Udfærdigelse af handleplan for en henvendelse fra en registreret
  • Udarbejdelse af standardiserede skrivelser til den registrerede til opfyldelse af virksomhedens persondataretlige pligter.

Har du spørgsmål til persondataforordningen?

​På eNavigates blog har du til enhver tid mulighed for at stille os spørgsmål om persondataforordningen helt kvit og frit.  

Desuden vil eNavigate gennem en række blogindlæg besvare spørgsmål i den nye persondataforordning, der vedrører digital markedsføring og eCommerce.

Derudover har du også mulighed for at kontakte Leoni Advokaters specialist inden for området - Bent Bro Miltersen

TV MIDTVEST

TV MIDTVEST fulgte lidt med på sidelinjen, da Bent Bro Miltersen hjalp reklamebureauet Peoplez med implementering af persondataforordningen i deres virksomhed.
​Se eller gense indslaget her.

P4 Morgen

Vores advokatfuldmægtig og ekspert på persondataområdet Bent Bro Miltersen besøgte den 23. maj Danmarks Radio, P4 Morgen for at fortælle om den store digitaliseringsbølge der er kommet i forbindelse med den nye skærpede persondataforordning, som træder i kraft den 25. maj. I udsendelsen taler Bent blandt andet om, hvad der kræver samtykkeerklæringer, og nedkæmper de mange myter forordningen har skabt. 

Du kan høre radioudsendelsen her, hvor Bent Bro Miltersen kommer på 1:36 inde i udsendelsen:

https://www.dr.dk/radio/p4vest/p4vest-morgen/p4-morgen-2018-05-23-06-05 

VED SPØRGSMÅL ER DU MEGET VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE VORES persondataretsADVOKAT

Leoni Advokater

Sct. Mathias Gade 96B

8800 Viborg​

Få rutevejledning på Google Maps

Nørregade 27, 1. 

7500 Holstebro

   Telefon: 8662 0600​

   Fax: 8662 0649

​   Mail: post@leoniadvokater.dk

​Åbningstider

Mandag-torsdag​

8-16​

Fredag

8-15

Leoni Advokater støtter​